Kapalı rinoplasti tekniğinde burun septumuna, burun delikleri içerisinden yapılan kesilerle ulaşılır ve operasyon gerçekleştirilir. Bu yöntemde burnun dış kısmında kesi ya da dikiş izi olmaz. Bu nedenle kapalı rinoplasti, izsiz burun estetiği ameliyatı olarak da adlandırılır.
Kapalı rinoplasti ameliyatı genellikle; ilk kez burun ameliyatı yapılacak olan, burun boşluğunda radikal değişikliklere ihtiyaç duymayan, burun ucuna veya kıkırdak dokuya müdahale gerçekleştirilmeyecek olan hastalara uygulanır.
Kapalı rinoplasti tekniğinde kesiler burun deliklerinin içerisinden yapılır. Mikrocerrahi kameralar kullanılarak burun iç kısmının görüntülenmesi mümkün olsa da cerrahın görüş açısı açık rinoplasti tekniğinde çok daha fazladır. Burun cildi ve burun içerisindeki yumuşak dokular açılmadığı, bağlar kesilmediği ve kanamadığı için iyileşme süreci bu yöntemde daha kısadır.
Kapalı rinoplasti ameliyatı;
Hastanın burnunun şeklinden, boyutundan ya da açısından memnun olmaması,
Operasyondan elde edilecek sonuç ile ilgili gerçekçi beklentilere sahip olması,
Genel sağlık durumunda operasyona engel bir sorun bulunmaması durumunda uygulanabilir.
Kapalı rinoplasti ameliyatından belirli bir süre önce hastalar aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar ile kan sulandırıcı özelliği bulunan gıda maddelerinden uzak durmalıdır. Eğer hastanın düzenli olarak kullandığı bir ilaç varsa ya da operasyon tarihinde grip, nezle gibi bir rahatsızlık söz konusuysa doktor bilgilendirilmelidir.
Kapalı rinoplastide cilde kesi atılmadığı için iyileşme daha kısa sürede olur. Operasyondan sonra hasta burnunu darbeden korumalı ve başını birkaç yastıkla destekleyerek uyumalıdır. Doktor tarafından belirtilen süre boyunca gözlük kullanımından, alkol ve sigara tüketiminden uzak durulmalıdır. Operasyonu izleyen 15 gün boyunca yüzüstü yatılması tercih edilmemeli ve kan basıncının artmasına neden olabilecek egzersizlerden doktorun önerdiği süre boyunca kaçınılmalıdır.